Volver al sitio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'últim diumenge d'abril és el Roser de Tortellà. Aquest 2020 no es celebra, estem confinats pel COVID-19.

· Festes i Tradicions
Què és el coronavirus?

El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de virus que produeix en les persones una malaltia infecciosa anomenada covid-19. Pertany a una àmplia família de virus, ja coneguda, que pot afectar tant les persones com els animals i que en el cas de les persones causa infeccions respiratòries comunes, com ara el refredat, o d'altres més greus, com la síndrome respiratòria aguda severa (SARS) o la síndrome respiratòria de l'Orient Mitjà (MERS).

Fins fa poc no se'n tenia coneixement perquè només circulava en animals. Es va identificar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, a la Xina, i s’ha anat estenent per tot el món. Degut a l'extensió geogràfica de la malaltia que causa i l'elevat nombre de persones afectades, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat el brot de coronavirus SARS-CoV-2 com a pandèmia.

Transmissió i risc de contagi

El coronavirus SARS-CoV-2 es transmet per contacte directe amb les secrecions respiratòries que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona malalta.

Les persones poden contraure la malaltia si:

  • Toquen els objectes o les superfícies on han caigut aquestes gotetes i després es toquen els ulls, el nas o la boca. 
  • Inhalen aquestes gotetes per proximitat amb la persona infectada. 

Per això, és tan important tapar-se la boca amb mocadors d'ún sol ús o amb el colze en tossir i esternudar, rentar-se les mans molt sovint, i mantenir una distància de seguretat amb la resta de persones (mínim 1 metre).

broken image

Si teniu imatges, audiovisuals, etc i les voleu compartir... fem comunitat #nusatrus, els de [turtǝjá] - (www.nusatrus.cat).